Hans Westgeest

Hans Westgeest

Ik ben Hans Westgeest, 39 jaar, en ben sinds 2012 aan het hardlopen. Soms wat fanatieker, met een marathon volbracht, soms wat minder fanatiek om een beetje fit te blijven. Wel steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen!

Ik werk als oncoloog in het Amphia ziekenhuis in Breda, met een focus op de uro-oncologie (nier-, blaas- en prostaatkanker), melanoom (huidkanker) en immunotherapie. Ik doe daarnaast promotieonderzoek naar prostaatkanker en Carin Uyl is een van mijn promotoren.
Ik weet door mijn werk goed wat de impact van kanker is op mensen en hoe belangrijk het is om goede doelen in de oncologie te steunen.

Afgelopen jaar heb ik het zwemmen ontdekt en heb ik als ambassadeur voor Swim to fight cancer en als captain van het Amphia team meegezwommen in Breda. Het heeft me veel voldoening gebracht om sport met fondsenwerving te combineren, onze patienten vonden het geweldig en ik vond het geweldig om samen in een team tot een sportieve en financiele topprestatie te komen.

Toen Carin me vroeg om mee te lopen in de Roparun hoefde ik niet lang na te denken: dit jaar zal ik bij haar promoveren en samen lopen in de Roparun is natuurlijk een fantastische bekroning op onze lange samenwerking. Ik vind het bovendien een eer om het roemruchte Team 186 Ligthart waar ik al zo vaak over heb gehoord te mogen versterken in deze editie!

Hans sponsoren voor zijn deelname aan de Roparun? Dat kan via onderstaande doneerbutton!